top of page

9 tipů jak zhubnout v obličeji BEZ diety

Zeštíhlení neboli hubnutí v obličeji je poměrně snadné a není to žádná věda. Rozhodně není třeba speciálních doplňků stravy (kašičky, nápoje, prášky) ani super procedur.


Moje členky zde Danča členství pro ženy, kde učím ženy hubnout bez diety i náročného cvičení, jsou toho důkazem. Právě na mých členkách je zhubnutí obličeje krásně vidět.


Všude to sice opakuji, ale pro jistotu to znovu sdělím i Tobě - Nelze hubnout vybranou část těla! Tím, že budeš cvičit břicho, tak břicho nezhubneš.


Pokud budeš cvičit jen stehna, tak stehna nezhubneš. Úplně si ani nedovedu představit cvičit jen samotný obličej 😃. Samozřejmě jsou různé obličejové jógy a cvičení, ale pouze tím se tuku na obličeji nezbavíš.


Jak tedy na to? Je to jako při jakémkoli jiném hubnutí... Dodrž moje rady, nedělej časté chyby a uvidíš, že se ti zhubnout v obličeji povede. Níže najdeš 9 tipů, jak toho docílit.


Vlastně 8, protože 9 bod je 🎁 DÁREK pro Tebe, který ti s hubnutím nejen obličeje hodně pomůže.


Nezapomeň si jej vyzvednout a ničeho se neboj. Je to zdarma a k ničemu se nezavazuješ 🙏.



1. Sleduj svůj příjem kalorií

Kalorický deficit je klíčem k hubnutí. Pokud konzumuješ více kalorií, než spálíš, přebytečné kalorie se ukládají jako tuk (zásoba energie na později).


Sledování příjmu kalorií a jejich snížení může vést k celkovému úbytku hmotnosti, což se projeví i na obličeji. Pomoci Ti mohou různé aplikace nebo deníky na sledování kalorií. Vždycky doporučuji kaloricketabulky.cz.


Počítat kalorie stačí jen pár dní, aby sis uvědomila, kolik kalorií různé potraviny a hlavně nápoje obsahují.


Možná budeš překvapena, kolik kalorií vlastně přijímáš a jak málo kalorií pálíš. Pro sledování spálených kalorií jsou super různé hodiny nebo chytré náramky. Já mám vyzkoušený a ověřený tento: Fitness chytrý náramek pro sledování kalorií, kroků i spánku. Pokud jsi moje členka, tak navíc získáš 20 dní do členství + 3 roky záruky.


Stravu a vše kolem hubnutí více rozebírám v mojí knize zde: NEchci chybovat - zdravé hubnutí.



2. Zvyš příjem vody

Pití dostatečného množství vody může pomoci při hubnutí a udržení zdravé pokožky i v obličeji. Voda pomáhá tělu zbavovat se toxinů a může snižovat zadržování tekutin, které může způsobit otoky obličeje. Doporučuje se pít alespoň 2-3 litry vody, ale záleží na okolní teplotě a Tvé fyzické námaze.


V zimě, když se moc nepotíš a sedíš většinu času doma, tak je zcela v pořádku vypít 1 litr.


Jiné to ale bude v létě, když je ve stínu 29 stupňů a Ty vyrazíš na celodenní výlet. To jsou pak i 4 litry vody jako nic. Já jsem dokonce na jednom závodě vypila 6 litrů vody a stále jsem měla žízeň, no prostě vyprahlý velbloud 🐫😅.


Nedrž se tedy jednoho čísla z nějaké nesmyslné tabulky, ale zapoj selský rozum a dej také na svůj pocit. Více vysvětluji v mém videu zde: Pitný režim a NEsmysl, který na 99% hledáš.



3. Omez konzumaci alkoholu

Omez, ideálně zcela vyřaď veškerý alkohol, protože je to fakt prolbém! Alkohol může způsobovat dehydrataci a zadržování vody, což vede k nafouklému obličeji.


Navíc alkohol obsahuje prázdné kalorie, které přispívají k přibírání na váze. Omez konzumaci alkoholu, nebo jej úplně vynech, pokud se snažíš zhubnout v obličeji. Určitě se podívej na moje video zde: Alkohol a hubnutí - budeš hodně překvapena.



4. Jez zdravě a vyváženě

Strava bohatá na ovoce, zeleninu, celozrnné produkty a bílkoviny může pomoci při hubnutí. Vyvaruj se potravin s vysokým obsahem soli a cukru, které mohou způsobovat zadržování vody a přibírání na váze. Zdravá strava také podporuje zdravou pokožku a může snížit otoky obličeje.


POZOR‼️ Zdravá strava není dieta‼️ Přidej se k nám do členství zde: Danča Hájková členství pro ženy a naučím tě hubnout ❌BEZ diety i náročného cvičení. Zhubnutý obličej bude jen pak třešničkou na dortu. Ty se totiž budeš hlavně cítit mnohem lépe ♥️.



5. Pravidelný pohyb - cvičení

Nejdůležitější slovo je PRAVIDELNÝ. Ty si musíš najít pohyb nebo cvičení, které Tě bude bavit a u kterého vydržíš. Týden nebo 14 dní makání na 1000% je úplně k ničemu a jen tím docílíš nějakého zranění.


Najdi si pohyb či cvičení v klidném a nenáročném tempu. Nemusíš se nikam honit nebo lámat rekordy, jen se hýbej pravidelně.


Do začátku úplně stačí procházky nebo zkus moje snadné cvičení pro začátečníky:




6. Dostatečný spánek

Velmi podceňovaná, ale tak důležitá "funkce" člověka. To mi hlava nebere 😳. Milióny žen jsou schopny utratit tisíce za doplňky stravy nebo krémíčky či super procedury. Stráví hory času v salónech nebo na již zmiňovaných procedurách. Drží šílené diety nebo se s nechutí ničí v posilovně... A přitom by se stačilo vyspat 🛌.


Přímo pod nosem a zdarma máš ten nejlepší doplněk/trik a Ty si jej roky odpíráš? Jako fakt?


Ano, někdy to úplně nejde, ale místo spánku sledovat TV nebo koukat do mobilu mi přijde jako sebepoškozování. Budeš se divit, ale spánek je sakra důležitý a nejde ničím nahradit!


Nedostatek spánku může způsobit hormonální nerovnováhu, která vede k přibírání na váze a zadržování vody. Doporučuje se spát alespoň 7-8 hodin každou noc. Kvalitní spánek podporuje zdravý metabolismus a může snížit i otoky obličeje.



7. Sniž stres

Stres může zvyšovat hladinu kortizolu, což může vést k přibírání na váze, zejména v oblasti břicha a obličeje. Relaxační techniky jako jóga, meditace nebo hluboké dýchání mohou pomoci snížit stres a podporovat celkové zdraví.


Nezapomeň, že hlava řídí vše. Je to podobné jako s tím spánkem. Můžeš baštit na 1 s⭐️, cvičit každý den, ale pokud jsi v psychické nepohodě, tak to úplně fungovat nebude.


Máš stres nebo nějaký psycický problém? Řeš jej s odborníkem a na nic nečekej. Možná ti pomůže můj článek zde: Hubnutí, zdraví a psycho orientační rozcestník.



8. Pravidelná péče o pleť

Pravidelná péče o pleť může zlepšit vzhled obličeje. Používání přírodních hydratačních krémů a hlavně masáží obličeje, peelingů může zlepšit krevní oběh a snížit otoky.


Zkus také obličejovou jógu, které mě mile překvapila a mohu jen doporučit. Obličejová jóga zlepšuje: krevní oběh, lymfatický systém, syntézu kolagenu + elastinu. Vyhlazuje vrásky a také zlepšuje tvar obličeje. Jak jsem ale psala hned na začátku, s tukem si úplně neporadí.



9. SLÍBENÝ 🎁 DÁREK

A je to tu, mám pro Tebe bonusový dárek. Jde o 5 chyb při hubnutí i cvičení, které ženy neustále opakují. VIDEO DÁREK SI VYZVEDNI ZDE.


Celá video série je zdarma a k ničemu se nezavazuješ. Pomohla stovkám žen, tak věřím, že pomůže i Tobě ♥️.



🛍️ Ženy dnes nejvíce kupují



Po hubnutí obličeje ženy zajímá




337 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page